15.01

Суд підтвердив правомірність розірвання дилерського договору між ПрАТ «АвтоКапітал» і екс-дилером Mercedes-Benz в Запорізькому регіоні

За словами Олександра Гайдучика, начальника юридичного відділу ПрАТ «АвтоКапітал», апеляційний суд повною мірою підтвердив правомірність дій Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні з розірвання у 2018 році дилерського договору з дилером Mercedes-Benz в Запорізькому регіоні у зв'язку з не усуненням дилером неодноразових порушень його договірних зобов'язань.

Таким чином, суд підтвердив, що всі вжиті представниками ПрАТ «АвтоКапітал» дії з розірвання дилерського договору з екс-партнером мали чіткі юридичні підстави.

«У своїх діях Корпорація «УкрАВТО», до складу якої входить ПрАТ «АвтоКапітал», завжди керується виключно законом та договором, – зазначив Ігор Сенюта, керівник департаменту майнових відносин Корпорації. – Ми були впевнені, що, докладно вивчивши ситуацію, що склалася, і проаналізувавши викладені в апеляційній скарзі ПрАТ «АвтоКапітал» доводи, апеляційний суд ухвалить законне та справедливе рішення».

«Ми вітаємо рішення суду по нашій апеляції, – підкреслив Ярослав Пригара, Генеральний директор ПрАТ «АвтоКапітал». – Суд підтвердив правомірність дій Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні, спрямованих на забезпечення високих стандартів бренду і захист клієнтів від будь-яких ризиків. Ми завжди діємо виключно в правовому полі та аналогічні вимоги пред'являємо офіційним дилерським центрам бренду в Україні».

Нагадаємо, що розірвання дилерського договору з ініціативи ПрАТ «АвтоКапітал» було обумовлено грубими порушеннями екс-дилером ТОВ «АвтоДім Запоріжжя» умов договору в частині недотримання корпоративних зобов'язань з розкриття і зміни структури власності дилера.

У липні 2018 року Господарський суд м. Києва прийняв рішення про задоволення позовної заяви ТОВ «АвтоДім Запоріжжя» у справі №910/4298/18 про визнання недійсним розірвання дилерського договору між ПрАТ «АвтоКапітал» і ТОВ «АвтоДім Запоріжжя» з ініціативи Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні.

В свою чергу ПрАТ «АвтоКапітал» заявив про незаконність та необґрунтованість такого рішення і оскаржив його в апеляційному порядку.