26.02

На власному автомобілі до Європи? Легко – аби було КАСКО!

Клієнти СК «Експрес Страхування», що належить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, можуть розраховувати на допомогу наших експертів, не тільки в Україні, але й за її межами. Якщо ви вчасно уклали договір КАСКО, що покриває територію країн, якими ви збираєтесь подорожувати й відповідні ризики, щоб не трапилось з вашим автомобілем, сума на його відновлення буде виплачена оперативно і в повному обсязі.

Потрібні докази? Без проблем! Ось три нещодавніх страхових випадки, які, за збігом обставин, сталися з трьома власниками автомобілів марки Mercedes-Benz – клієнтами нашої компанії.

Перша – досить нестандартна – ситуація склалася в Іспанії, яка, на жаль, не завжди буває сонячною. Клієнтка мирно рухалась трасою, коли раптом почалася сильна злива із градом. Бідний Mercedes-Benz, можна сказати, потрапив під обстріл «крижаної шрапнелі». Швидко з’їхати з траси та сховатися «в укриття» у клієнтки не було змоги, тож результати «обстрілу» були досить плачевні: пошкоджений практично увесь кузов авто, лобове скло та скляний дах. Добре, що автомобіль надійно захистив свою власницю, але на його відновлення довелося витратити майже 640 тис. грн. І, завдяки наявності поліса КАСКО, ця сума була відшкодована в повному обсязі.

Природні умови стали причиною і другого випадку у Польщі. Дорога, якою рухався автомобіль нашого клієнта була дуже слизькою, що не дивно для зими. В результаті Mercedes-Benz розвернуло і винесло на зустрічну смугу. На щастя, інших автомобілів в цей момент на трасі не було, і водію таки вдалося зупинити автомобіль, уникнувши зіткнення з іншими учасниками дорожнього руху. Тож ніхто не постраждав. Окрім  підвіски передньої лівої частини авто, відновлення якої коштувало понад 276 тис. грн.

Третій випадок стався у Швейцарії. В автомобілі нашого клієнта раптом перестали працювати система асистента водія та автопілот, тож він звернувся до сервісного центру. Після уважного огляду автомобіля, експерти виявили пошкодження переднього номерного знаку, а також внутрішньої частини бампера та радару, які знаходились під ним. Цікаво, що пошкодження номерного знаку було досить незначним – водій знав про нього, але не уявляв, що така дрібниця може стати причиною проблем з електронікою. Ясно, що проблему треба було усунути, але коштувало це чимало – майже 101 тис. грн. Добре, коли є поліс КАСКО, що покриває такі витрати – особливо у Швейцарії, де ціни на ремонт автомобілів важко назвати «демократичними».

Як ми повідомляли раніше, в січні 2024 року СК «Експрес Страхування» виплатила клієнтам 29,4 млн грн страхових виплат, що на 10,3 млн грн або 53,8% перевищило аналогічний показник минулого року. В тому числі з КАСКО – 25,6 млн грн (+58,4% до рівня січня 2023 року).

 

Довідково

ТДВ «Експрес Страхування» засновано у 2008 році за участю лідера українського автомобільного ринку – Корпорації УкрАВТО. Компанія спеціалізується на автомобільному страхуванні. Стабільно висока швидкість врегулювання подій в СК забезпечена оптимальною взаємодією з партнерськими СТО.

СК «Експрес Страхування» входить у число найбільш капіталізованих на страховому ринку та понад 6 років поспіль міцно утримує лідерські позиції в ТОП-10 рейтингу впливового на страховому ринку України журналу Insurance TOP за обсягом страхових премій з КАСКО.

Із квітня 2012 року СК «Експрес Страхування» є асоційованим членом Моторного транспортного страхового бюро України. За підсумками ІІІ кварталу 2023 року Компанія здобула найвищі («зелені») оцінки з ОСЦПВ («автоцивілки») за кожним із трьох ключових показників рейтингу МТСБУ: загальної оцінки діяльності, якості врегулювання збитків та рівня скарг від потерпілих і страхувальників.